Koja tvrtka stoji iza Abi?

Medichat koristi Abi.

Abi je usluga koja je stvorena i kojom upravlja Abi Global Health Limited, tvrtka sa sjedištem u Dublinu, Irska.

Abi Global Health je u privatnom vlasništvu međunarodne skupine liječnika, informatičara i tehnoloških investitora čija je misija transformiranje načina na koji ljudi pristupaju stručnoj medicinskoj pomoći. 

Ako želiš saznati više, možeš nam se javiti ovdje.


Tko su Abi liječnici?

Liječnici dostupni putem Abi su registrirani, ovlašteni liječnici koji prakticiraju medicinu u svojoj zemlji prebivališta. 

Abi vas povezuje s liječnicima u vašoj zemlji ili zemlji po vašem izboru (potpuni popis dostupan je ovdje). Uvijek će vam biti vidljivo ime i specijalizacija liječnika koji odgovora na vaše pitanje, na taj način možete imati povjerenja u informacije koje vam pružaju.


Kako mi Abi može pomoći?

Abi ti može pomoći s bilo kojim pitanjem vezanim za tvoje zdravlje koje ne podrazumijeva fizički pregled.

Za mnoge ljude, prvo je pitanje gotovo uvijek “trebam li posjetiti liječnika?” Vjerujemo da je upravo liječnik najbolja osoba kojoj postaviti to pitanje. S obzirom na lakoću i jednostavnost dobivanja profesionalnih medicinskih informacija, uštedjet ćemo ti vrijeme i pružiti potrebnu sigurnost za odluku o idućem koraku. 

NAPOMENA: Sve informacije koje vam liječnici pružaju putem Abija, imaju isključivo informativnu namjenu i nisu zamjena za profesionalnu medicinsku dijagnozu ili tretman. Abi ne bi smjela biti korištena u hitnim medicinskim slučajevima.


Kolika je cijena Abi?

Za mnoge je ljude Abi dostupna besplatno, zahvaljujući njihovom osiguranju, poslodavcu ili drugom pružatelju usluga. 

Za one koji nemaju besplatan pristup usluzi, cijene se razlikuju na temelju zemlje u kojoj je usluga pružena. Možeš se direktno pretplatiti na Abi ovdje.

Ukoliko želiš da ti tvoj poslodavac omogući besplatan pristup Abi, molim te ispuni obrazac ovdje, i mi ćemo ga kontaktirati.


Kako mogu pristupiti Abi?

Ukoliko ti je omogućen besplatan pristup Abi, dobit ćeš SMS i/ili email putem kojeg možeš akitvirati svoj korisnički račun. 

Za direktnu registraciju, klikni ovdje.


Kako da postavim pitanje?

Jednom kada je usluga registrirana i aktivirana, jednostavno napiši: ‘Bok Abi’ kako bi se usluga mogla koristiti u bilo kojem trenutku. Abi će ti reći kada možeš postaviti svoje pitanje i pitat će te da potvrdiš isto prije nego ga pošalje doktoru.


Mogu li poslati sliku zajedno sa svojim pitanjem?

Možeš dodati sliku uz svoje pitanje putem bilo koje aplikacije za razmjenu poruka, osim SMS-a. (Za prijeći na drugu aplikaciju za razmjenu poruka, jednostavno reci to Abi. Na primjer “prijeđi na Skype.”) 

Pošalji svoju sliku putem chata i dobit ćeš odgovor od Abi kojim će ti potvrditi da je tvoja slika dodana tvojem pitanju. Napiši svoje pitanje i Abi će zatražiti tvoju potvrdu prije nego pošalje pitanje i sliku/e našim doktorima.

NAPOMENA: Kako bi zaštitili tvoju privatnost, nemoj dodavati slike na kojima je moguće identificirati tebe ili bilo koju drugu osobu ili pružiti ime, detalje kontakta ili bilo koju drugu informaciju koja bi olakšala identifikaciju osobe.


Na kojim jezicima mogu razgovarati s Abi?

Ovdje možeš pronaći popis dostupnih jezika. 

Abi te može također spojiti s doktorima iz različitih zemalja. Ovdje možeš pronaći popis svih dosupnih zemalja i regija. 

Ako promijeniš željeni jezik, uvjeri se da je i zemlja liječnika promijenjena, kako bi se te dvije infromacije podudarale i kako bi doktori razumjeli ono što napišeš. Jednostavno je: samo reci Abi ono što želiš. Na primjer ‘razgovaraj sa mnom na Francuskom’ i ‘draži su mi doktori u Francuskoj.”


Kako mogu otkazati pretplatu?

Ako misliš da nećeš više nikada zatražiti pomoć od Abi, možeš otkazati svoju uslugu tako da napišeš “Odjavi pretplatu.”


Moram li preuzeti novu aplikaciju za korištenje usluge?

Ne! Nije potrebno ništa preuzimati. 

Abi je dostupna putem aplikacija za razmjenu poruka poput Vibera, Facebook Messengera, Skypa i Telegrama. Ovdje ćeš pronaći upute o tome kako pristupiti Abi putem aplikacija za razmjenu poruka te popis podržanih usluga.

Ako nemate podatkovnu vezu, Abiju možete pristupiti i putem SMS-a. Ovdje je popis lokalnih SMS brojeva.


Koliko je vremena potrebno za primiti odgovor?

Za većinu je odgovora potrebno čekati 5 minuta ili manje.

Za kompleksnija pitanja moguće je čekati 10 do 15 minuta kako bi naši liječnici odgovorili. Svako postavljeno pitanje pažljivo je razmotreno i pozorno odgovoreno od strane naših liječnika.


Kako se štiti moja privatnost?

Svaku informaciju koju podijeliš s nama je šifrirana, sigurno pohranjena, u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Nikada ne dijelimo tvoje ime ili detalje kontakta – čak ni s liječnicima. Možeš potpuno povjerljivo postaviti čak i najosjetljivija pitanja, znajući da će ostati anonimna. 

NAPOMENA: predlažemo da nam pomogneš zaštiti tvoju privatnost tako da ne dijeliš nikakve informacije za osobno identificiranje u svojim pitanjima. Više o našoj politici za zaštitu privatnosti pronađite ovdje.


Na moja pitanja odgovara računalo ili pravi liječnik?

Pravi će liječnik pažljivo razmotriti i odgovoriti na svako pitanje koje postaviš.

Koristimo umjetnu inteligenciju kako bi usmjerili tvoje pitanje najboljem doktoru i kako bi cijeli proces učinili što efikasnijim, ali posvećeni smo da ti pružimo direktan, brz i jednostavan pristup pravim doktorima i na taj način pružamo ti sigurnu i pouzdanu informaciju.


Koje je Abijevo radno vrijeme?

Abi je dostupna 24 sata, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini.